onsdag 7 april 2010

Alla människor har fel och förtjänster

I lördags kom vi hem till Landskrona station efter en längre tågresa. Vi var trötta och funderade på att taxi men eftersom 1:an precis kom in beslutade vi att ta bussen, trots att vi hade en jättestor och rysligt tung resväska att dra på. Bussen var nästan full, inga sittplatser fanns och vår stora väska fick bara plats där barnvagnar vanligen står.

På sätet närmast satt en ung man vars svarta hår och mörka ögon visade på en annan etnisk bakgrund än den svenska. Han reste sig genast och erbjöd mig sin sittplats och han tyckte Åke skulle sätta sig på den andra lediga platsen. Han tackade dock nej med påpekandet, att vår väska med sina fyra hjul rullade lätt och skulle ge sig ut på en egen tur i bussen om man inte höll i den. Den unge mannen erbjöd sig att hålla fast väskan, medan vi båda trötta pensionärer fick sitta, ett erbjudande som vi tacksamt tog emot.

När vi kom fram till vår hållplats, lyfte den unge mannen ut väskan åt oss och med ett “Glad Påsk” klev han på bussen igen och fortsatte sin resa.

En vardaglig händelse kan tyckas men i skenet av den tragedi som utspelade sig i vår stad medan vi var borta, vill jag ändå berätta om denna lilla episod. Den visar, att det finns alla sorters personligheter bland alla människor oberoende av bakgrund. Ingen säger väl att alla svenskar är barnamördare bara för att en Anders Eklund är det? Min uppfattning är, att vi alla är av den mänskliga rasen med alla de fel och brister och de förtjänster vi ärvt genom generationers utveckling.

1 kommentar:

Janne sa...

Så rätt du har!
Kram