torsdag 3 februari 2011

Ett ordnat kaos går väl an men

det totalt oordnade kaos vi bor i nu ett par dagar är gräsligt. Vi får trösta oss med att det blir fint sedan.

Flytten gick bra men det var jobbigt som f-n. Flyttbilen skulle komma mitt på dagen tisdagen 25/1 och datumet stämde men deras tid skillde sig väsentligt från vår. Kl.19.05 kom de och allt var lastat vid midnatt.Då promenerade vi hem till Lone (som var på konferens men som lånat ut sitt hem till oss ändå) och vid 1-tiden ungefär somnade jag. Då snarkade Åke redan så sött (!) vilket var bra, då han skulle köra till Stockholm på förmiddagen efter. Kl.4 väckte mina snurrande kontrollfreaktankar mig. Vid 6-tiden var vi "hemma" igen och började packa bilen och torka golven. Besiktningen gick bra och sedan vi varit till återvinningen med de sista soporna, vände vi norrut mot, i första hand, Stockholm.

Middagen avåts hos syrran och svågern i deras nyköpta, nyrenoverade radhus i sällskap av deras, likaså nya, sonson med föräldrar och min brorson Stefan med fru och två pojkar. Maten och vinet smakade bra och efteråt navigerade vi  med hjälp av Gullan P. Söderlund (GPS) till Lidingö och sängarna hos brorsan och hans fru. På torsdagen avverkade vi de sista milen på vår 100-milaresa till Sundsvall och när vi kom fram till vår nya bostad var Kicki, P-O och Mia här och hjälpte oss tömma bilen. Fredag morgon kom så flyttbilen och efter 4 timmar var allt, inte på plats, men dock inne i vår lägenhet. På lördagen kom flickorna och P-O tillbaka och Kent kom också, för att koppla in datorer, bredband och telefoner och när det var gjort, for han fram som en virvelvind och tillsammans drog, bar och plockade ungarna i flera timmar tills kartongerna var placerade där de hörde hemma, d.v.s. i förråd, i klädkammaren eller i köket. Och vi kom snabbt fram till att
köksskåpens antal inte på långa vägar räckte till för vårt behov. Jag hittade ett vitrinskåp på Blocket och Micke och hans kompis hjälpte oss att få hem det, så nu bör alla köksgrejor få komma upp ur kartongerna.

Vi har utsikt att dö för både från balkong/kök och från arbetsrum/sovrum. Åt ett håll ser vi hela stan med hamninlopp och södra stadsberget. Åt andra sidan ser vi ut över Sundsvallsbukten med Tjuvholmen, Alnö, Draghällans fyr och Juniskärslandet. WOW är ordet! Foton kommer senare. Vad gäller lägenheten var den fin med undantag för sovrummet som hade skador på både väggar och golv. Idag, onsdag 3/2, är golvläggaren här och slipar och spacklar golvet och i morgon kommer han och lägger in mattan. Inte heltäckande dock då mellanskillnaden vi skulle få betala själva öveerstiger vår ekonomiska smärtgräns. Och på måndag kommer målaren.

I tisdags var Mia och jag till Birsta köpcentrum och handlade vissa nödvändiga och vissa totalt onödiga men vill-ha-iga inredningsdetaljer. Och det oordnade kaoset kommer att fortgå till och med måndag åtminstone. Först då kan vi hoppas på att sovrummet är klart och vi kan montera sängen och bära/dra in byråer och sängbord o. dyl. Först då kan resten av rummen befrias från allt som belamrar dem och Åke kan komma in i sitt rum till sina flygplan. Det enda utrymmen som är helt klart med diverse nya skåp är badrummet. Ikväll ska jag ta ett bad med badskum, doftljus och vin och när allt är färdigt ska vi korka upp två flaskor champagne. Den ena köpt på Bolaget, den andra upphittad i den resväska vi hade på resan till Bordeaux. Vi hade totalt glömt att den låg i den väskan och därför finns den kvar.

Nu ska jag brassa en panna kaffe och några mackor till oss och golvläggaren. Foton kommer som sagt senare. Ha det/MargS

Inga kommentarer: