måndag 1 augusti 2011

Först trevligt, sedan åt helvete

I tisdags kom min gamla klasskamrat från flickskolan, Christina f.d. Bylund numera Bjaring, på besök.Hon hade tagit sig hit med bil, buss och tåg från Malmbäck via Eksjö, Nässjö och Stockholm. En resa som började 04.30 och slutade 16.40. Det var en rätt trött dam vi hämtade vid stationen.
Vi tillbringade dagarna med att prata om "den gamla glada tiden", att besöka Christinas familjs gravar och, på fredagen, ta en fika hos Kicki. På lördagen reste hon hem igen.

Skönt i solen på "vår" gård.

Kicki och Christina

Slut för denna gång.


Det var det trevliga, nu över till skiten.
Vår bil mår dåligt. Den skakar i framvagnen när man gasar på och lugnar sig genast man släpper gasen. Först trodde vi det var obalans i däcken men efter ett beök på däcksverkstaden fick vi reda på att så inte var fallet. Nästa bud var fel på drivaxel och drivknutar. In på märkesverkstad för diagnos och, jodå, det kan det vara. Offert c:a 9000 kr!
Second oppinion från Mekonomen. Kanske inre drivknut på höger sida, offert 4.300 kr.

Third oppinion från AD bildelar, Tja, kanske drivknut men det verkar vara nåt med växellådan. Den är automatisk varför det behövs expert fär att göra korrekt diagnos. Så nu ska vi till Automatlådeservice på Alnö i morgon kl. 10 för att få domen. Är det växellåden kan det enligt rykten bli hur dyrt som helst. Och bilen ska helst köras så lite och så försiktigt som möjligt innan den är lagad, så vi får försöka låna fordon av ungarna tills dess. Kent och Maria ska med husbilen till Gotland fr.o.m. 6 augusti och en vecka framåt, så då får vi låna hans Passat. Fram till dess får vi försöka klara oss med så minimalt med körning som möjligt. 

Snälla alla, håll tummarna för att det bara är drivknutar! I så fall kan vi, enligt ADbildelar, köpa en begagnad drivaxel på nätet för c:a 1000 kr och han sätter in den för 1000 kr. Om man nu törs skicka efter begagnat förståss. men enligt AD så skulle det gå bra. Det finns drivknutar  och axlar på nätet som gått en 3:del så långt som vår bil har.
Tja, hur som helst lär vi få ett första besked i morgon f.m. Jag bävar/MargS

2 kommentarer:

inghem sa...

Håller tummarna såklart för er.....

MargS sa...

Tack vännen.