söndag 22 juli 2007

Gääääspig söndag 22/7

Detta blir en trött och slö söndag. Dels för att det är helmulet och om meteorologerna har rätt, blir det storm och 80 mm regn här till natten. Och dels för att det är jobbigt att vara hönsmamma för två vuxna barnbarn! Flickorna var ute på krogen i går kväll och inte tusan kunde jag somna innan de ringt så morfar kunde åka och hämta hem dem. De kom vid 02.30 och var både pratsugna och hungriga så vi satt uppe ett tag med dem. I min ålder är man inte van att vaka så dagen känns gäspig. Så klart det var onödigt att Åke skulle hämta dem eftersom det är 10 min promenad från torget och hem men vi ville inte ha dem gående genom stan i mörkret. Tänk om nåt skulle hända medan vi har ansvar för dem! Fy, det är outhärdligt att tänka så. Visserligen är de vuxna med eget ansvar för sina liv men, som sagt, en gång hönsmamma alltid hönsmamma.

I går var vi till Tjörnarp och hälsade på i Voss sommarstuga. Flickorna doppade fötterna och var sura för att det inte tagit med sig badkläder eftersom vattnet i sjön var varmt och skönt.
I dag ska vi omkring och titta på stan och sedan till Tomatens Hus i Vallåkra och så tänker flickorna hyra film att fördriva kvällen med. Åke och jag kommer nog att somna ovaggade känns det som.

Inga kommentarer: