onsdag 29 september 2010

Vilken hemsk dag!

Första, eller rättare sagt, i går bestämde vi oss för att försöka kapa åt oss en bostadsrätt på tre rum o kök i Timrå och genast började min hjärna gå i spinn. 1/ Gör en budget, maila den till banken i Sundsvall och försök få lån till köpesumman. 2/ Be Kicki gå på visningen och se om lägenheten är värd att bjuda på och
3/ försök överleva till i morgon torsdag då banken och Kicki ska ringa, den ena med lånelöfte och den andra med betyg på lägenheten. Orsaken till ivern är att det skulle vara en ekonomisk jackpott att köpa den. Avgiften är på c:a 3300 och med lånekostnaden inräknad ger det en boendekostnad på 3.500! Motsvarande hyresrätt kostar det dubbla. Men vi har ju tre månaders uppsägningstid här och vi kan inte betala hyra på två ställen hur länge som helst.

I eftermiddags ringde Mia och berättade om sitt ex.Torbjörn, far till Ida och Niklas, som tyvärr är mycket sjuk. Han har varit diabetiker sedan barndomen, har genomgått en trippelBy-Pass och hans njurar började till slut ge upp, så för några år sedan gav Mia honom sin ena njure. Allt gick bra men han har fått lov att äta Trombyl mot blodproppar sedan dess. För några veckor sedan fick han diagnosen kallbrand i en stortå och den amputerades och då blev han tvingad att sluta med Trombylen p,gr, av blödningsrisken.Såret läkte fint men så fick han ont under foten. Envis som en åsna gick han inte till läkare förrän han var riktigt sjuk med svår värk och hög feber. Nu ligger han på sjukhuset sedan i måndags med slangar och rör och övervakningsapparater och dessutom sjukvårdspersonal som vakar vid sängen dygnet runt. När de lyckats stabilisera honom ska läkarna besluta om de måste amputera benet under knät. Stackars lille Tobbe, han är ju bara lite över 40, har köpt en fin lägenhet två trapport upp i ett hus utan hiss och dessutom investerat i en sommarstuga vid en sjö. Om de måste amputera kanske han inte kan ha varken lägenheten eller stugan kvar då ingendera är direkt handikappvänliga.

Det ger mig dåligt samvete som gnäller över att jag får ont i magen över stressen med det eventuella lägenhetsköpet. De närmaste dagarna kommer att bli fruktansvärt, hemskt förfärliga och jag önskar jag hade en kristallkula så jag VET hur det går NU.
Usch.

Inga kommentarer: