lördag 16 oktober 2010

Ibland

är livet bra konstigt. Det är som om någon ville testa hur mycket man tål.
Tobbe har fortfarande feber och nu har han fått en morfinpump med en inopererad kanyl i ryggen för kontinuerlig smärtlindring. Han opererades igen i förrgår, då läkarna hade beslutat underlätta läkningen genom att vidga blodkärlen i stumpen men när de öppnade, såg de att det var  nya blodproppar som bildats och de fick lov att ta ytterligare 5 cm av hans ben.

Och som ytterligare mental stress har vi nu fått veta varför min kära barndomsvän som jag känt sedan jag var nyfödd och vi bodde grannar i Vivsta, haft så hemskt ont i ena armhålan och neröver bröstet. I går fick hon och hennes man veta av läkaren på lungkliniken, vad alla de prov och röntgenundersökningar som gjorts visade. Hon har en 6,5 cm i diameter stor cancertumör högt upp i vänster lunga. Den sitter så till att den ej går att operera, så om en vecka påbörjar hon cellgiftsbehandling som ska pågå i tre månader. Det ska också göras en datortomografi av hennes skelett. Det känns så tungt att vi inte är där för att i görligaste mån stötta henne och inte minst hennes man.

Ja, det händer saker med en hemsk fart ibland. Det är bara den perfekta lägenheten i Vivsta eller Sundsvall som dröjer. Den frågan känns dock lite futtig idag.

Vi hörs/MargS

Inga kommentarer: