lördag 6 september 2008

Up-date om Emelie bl.a.

Efter att ha fått diagnosen körtelfeber blev Emelie uppsänd av läkaren till akuten där nya prov togs. De kom fram till att hennes sköldkörtel läker hormoner och det orsakar ökad puls och för snabba hjärtslag. Nu har hon fått Seloken som hon ska äta i två veckor och sedan ska hon träffa en specialist på sköldkörtel-sjukdomar. Det är ju en stor tur i oturen att hon inte hade hunnit ner till Belgien innan detta kom. Tänk att vara där nere och försöka hitta specialist och förklara allt på franska. Usch, det hade varit mycket värre än att få skjuta upp resan ett tag.

Jag har just talat med Micke och hjälpt honon fylla i hälsoförklaringen som ska medfölja hans ansökan om pensionsförsäkring. Det är rätt klokt av honom att börja tänka på det nu för hans 300 kr i månaden blir en saftig summa innan han blir pensionär. Det är ju mer än 40 år till dess. Jag rådde honom också att ansöka om premiebefrielse i händelse av sjukdom. Det innebär att Skandia betalar 300 kr i månaden till hans pension om han blir långtidssjukskriven. Det är samma klausul som jag hade på min pensionsförsäkring och det gjorde att jag bara betalade ett år och de övriga 20 åren betalade Skandia min premie. Gissa om det gjorde skillnad för mig.

I dag skiner solen och det är 20 grader varmt. Åke har varit upp till Thulinfältet en sväng för det var öppet hus där idag och så for han till Tomatens Hus och köpte massor av tomater. Det är sista helgen de har öppet för i år så det gäller att passa på. Själv har jag angripit ett antal grå möss som envisas att växa fram under skåp och hyllor. Och I hyllor! Undrar var de kommer från? Jag köper aldrig varken sopor eller damm men lik förbannat har vi massor av båda arterna. Det måste vara nåt kemiskt, eller vad tror ni?

Min snart 3 år gamla orkide som jag en gång fick av Kerstin Norgren från Stöde, lever fortfarande och jag har nu via mail fått reda på hur jag ska plantera om den. Så nu ska den få ny kompost och fräsch kruka att fortsätta växa i. Hoppas jag! Fast nu ska jag lata mig ett tag ute på balkongen. Det gäller att ta vara på solen för snart blir det väl höst här nere med. Undrar om detta fina väder kan bestå under nästa vecka. Det skulle vara så kul om Engmans kunde få uppleva vår vackra stad från dess bästa sida.

Inga kommentarer: