onsdag 17 juni 2009

Två hektiska dagar till

Måndag:
Kl. 0815 for vi hemmifrån mot Lund och onkologen där Åke skulle vara kl. 09 på kontroll. Allt var perfekt och PSA-värdet var 1,2 när vi var där senast för c:a 8 månader sedan. Sköterskan frågade mig om jag ville vara med i en studie de gjorde på anhöriga till cancerdrabbade, tillsammans med forskare från hela världen och det är klart jag sa ja. Det blev en pärs att få tag på mitt blod! Sköterska ett gav upp och hämtade en specialist som brukar sätta dropp och sånt, och hon klarade av att hitta en bra åder nere på min vänstra hand. Jaa, det kändes men inte så farligt. Jag överlevde och de fick flera rör med blod och blev SÅ nöjda.

Kl. 11 hade jag tid hos optikern för att justera mina nya glasögon som inte var bra. Optikerna gjorde en total kontroll av båda mina ögon och nu ska jag få nya glas i båda glasögonparen utan kostnad.

Därifrån åkte vi till Borgeby skor där jag hittade ett par snygga sommarskor som man kunde lägga i mina ortopediska inlägg i, utan att det blev klumpigt

Vid 13.30-tiden var vi äntligen hemma.

Tisdag:
Lämnade vår bostad kl. 9 för avfärd mot Malmö och den tandläkarklinik där de skulle fixa Åkes nya protes. Det är en klinik med legitimerade tandläkare från Polen som har fått bra vitsord och som är hälften så dyra som Folktandvården. Kl. 10 kallades han in och de gjorde en total genomgång av hans tandstatus med röntgen, gjorde ett avtryck som så småningom ska bli den nya protesen, drog ut två rötter som satt kvar under de tappade tänderna och gav honom ny tid nästa vecka för det fortsatta arbetet. Allt detta kostade 1.050 kronor. Jag betalade 1.250 för en röntgenplåt och en lagning hos Folktandvården i förra veckan!

Vi hade planerat att åka vidare mot Stoff och Stil men Åke hade så pass ont eftersom tandis hade tvingats skära i tandköttet för att få ut ena roten och därefter sytt tre stygn, att vi styrde hemåt istället. Jag körde större delen av vägen och när vi kom hem tog Åke två Alvedon och la sig att vila. Och det var vad han gjorde resten av den dagen naturligt nog.

Idag, onsdag, väntar jag på ett paket som ska komma med budbil och sedan ska vi åka och handla på stan. Lite godis till midsommarafton, jordgubbar och grädde till en tårta till söndag då vi får främmande och garn till en tröja till Ingelas Daniel, min gudson. Jag har börjat sticka som bara den igen och som vanligt kan jag inte göra lite och sedan vila, så den tröja jag stickade till Kevin är redan klar och nu är det Daniels tur.

Så nu ska jag bara göra kaffe åt oss och sedan bär det av ut. Ha det bra och trevlig midsommar på er alla.

Inga kommentarer: