söndag 28 juni 2009

Toppen helg!

På Borstahusens Hamnkrog. Toppenmysigt ställe!




Vid näckrosdammen och på Slottcafét på Sofiero

Från vänster Åke, Kajsa, Palle


Kärleksparet!


Trötta hundar i värmen
Sista kvällen med gänget (för denna gång)


Nu är klockan 19.45 och vi har just kommit in från en dag i solen med våra kära vänner, Ingrid och Palle Hedman från Mora. De kom i fredags eftermiddag och checkade in på Borstahusens camping med sina hundar och sin husbil.Vid 16-tiden for vi upp dit och där tillbringade vi sedan kvällen med god mat och mycket skratt. Hela helgen har fortsatt på samma vis!

Lördag: Vi for upp och "väckte" dem vid halv elva-tiden och efter att lämnat av Moa och Kajsa (hundarna) här i vår lägenhet och lånat en rullstol av Lars E., körde vi till Väla där Ingrid och jag shoppade loss för fulla muggar. Gubbarna skickade vi upp på Clas Ohlsson och sedan fick de sitta på fiket och vänta tills vi sprungit klart. Vi tog också en macka och kaffe innan vi lämnade shoppingparadiset. När vi var mätta på handlandet for vi åter med rullstolen, hämtade hundarna och skjutsade hem "de fyras gäng" till campingen.

Åke och jag parkerade bilen i garaget, duschade och bytte om och tog bussen tillbaka till Borstahusen. Där sammanträffade vi med Hedmans och så gick vi på Borstahusens Hamnkrog där vi blev bjudna på en underbar middag. Eftersläckningen tog vi i stolarna utanför husbilen och vid 21-tiden tog vi bussen hem igen.

I morse ringde Ingrid och talade om att de snart skulle vara klara för avfärd. Vi hämtade dem och utan att ha något bestämt mål styrde vi kosan mot väster. Det blev stopp vid Sofiero där vi strosade runt i slottsträdgården, fikade på cafeét och gick en sväng genom Slottsbutiken. Sedan var vi nöjda med bilåkande i värmen och körde åter mot husbil och lägenhet. Kvällen ägnade vi åt en god middag i solen utanför Hedmans husbil med färskpotatis, sill, jordgubbar, grädde, glass och med vin resp. Sprite Zero (Åke- chaffisen) till.

Nu har vi som sagt just kommit hem, mätta som två boaormar och nöjda efter en toppenhelg tillsammans med våra bästisar. Framför oss har vi en vecka med diverse måsten så klart. Bl.a. ska vi båda till tandis på tisdag. Jag ser inte fram emot det precis! Rapport ang. mina plågor följer senare. Ha det bra alla.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej. Vilken trevlig helg vi hade. Det var gulligt av Er att ordna med en lånerullstol till mig så att vi kunde shoppa loss på Väla köpcenter (trots att vissa försökte lägga beslag på min plånbok). Fy bubblan vad vi (M o jag) är duktiga på det. Sofiero var också en upplevelse för det var första gången. Kan tänka mig hur det var när alla Rhododendron stod i full blom. Sista kvällen på campingen bjöds det på färgsprakande solnedgång, och hela tiden hörde vi koltrastens vackra drillar.
Helt enkelt en härlig weekend.
Ingrid