onsdag 1 juli 2009

Onsdag med Sandströms

I dag har vi varit på utflykt med Lars-Olof och Margareta Sandström. Vi hämtade dem kl. 11 vid Hamntorget i Helsingborg och styrde sedan mot väster. Vid Höganäs körde vi höger till Beredskapsmuseumet där vi strosade runt och tittade på militäranläggningarna från Batteri Helsinborg som var aktivt under 2:dra värlskriget. Det var stora kanoner på sina lavetter och underjordiska kontrollrum, Det var bunkers med logement och en stor samling vapen och uniformer från den tiden. Mycket intressant och spännande. Tänk vad nära vi var till kriget ändå. Kanonerna som stod där hade 24 resp 30 km skjutvidd och kunde alltså skjuta över Öresund till Danmark om det behövdes. På gräsmattan därutanför drack vi medhavt kaffe och bullar.





Därifrån fortsatte vi färden mot Kullaberg. Från parkeringen nedanför fyren gick L-O, M och jag upp till toppen av klipporna, Åkes höft tyckte inte det såg så bra ut utan han stannade i bilen.



När vi tittat oss mätta på utsikten, for vi ner till Mölle Golfklubb där Sandströms bjöd på lunch. Åke tog en grillad macka med skinka, ost och tomater och vi andra åt Gazpacho. Det var toppengott som oftast på golfrestauranger.




Sedan körde vi till Höganäs Designe Outlet där det var försäljning av Iittala och Kosta Nova produkter bl.a. Jag köpte mig en muffinsform och två mindre ugnsformar för tot. 267 kr.
Då shoppingen var avslutad körde vi hem Sandströms och fortsatte sedan hem till oss.

Det var en jättetrevlig dag och Beredskapsmuseumet var så intressant. Dit ska vi åka fler gånger och visa upp hur det var att vistas i gränstrakterna till 2:dra världskriget.

I morgon ska jag till ortopedteknikerna i H-borg för att få mina skoinlägg justerade och sedan kommer en blivande brud med sin mamma för att beställa klänning åt mamman till bröllopet.

Nu ska jag göra Åke sällskap på balkongen med en kall öl. Byebye.

Inga kommentarer: