tisdag 20 oktober 2009

Sjukvård där o här.

Tänk så olika det är med service i olika landsändar. För ett antal år sedan hade Åke problem med ett öga och skulle behöva opereras för gråstarr. Från det han fick diagnosen tills han blev kalla till op. gick det 18 (arton!) månader. Vi ledsnade på att vänta och for till S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm och där opererades han privat.

För c:a en månad sedan fick han samma diagnos igen, nu på andra ögat. Idag har han varit på förberedande undersökning inför operation och han ska opereras i slutet av november/början av december. Vi får se hur det blir men det har hittills gått fort och enkelt och jag kan inte låtabli att reagera på skillnaden mot förra gången.

Han går ju också på utredning för en ev. höftledsop. Även detta har hittills gått fort och enkelt. Han kunde t.ex. själv ringa direkt till ortopeden och beställa tid utan att först få remiss från vårdcentralens läkare. Och vårdcentralens läkare förresten! Det är samma rara doktor Lena som tar hand om oss varje gång och inte en stafettdito inom synhåll. Det är, kort sagt, underbart! Man måste inte tjata om allt varje gång man kommer till läkaren för hon känner en nu och är inläst på mina problem. Och dessutom är hon verkligt rar och mjuk och har konstigt nog alltid tid att prata. Det är vi sundsvallare inte bortskämda med.

Nu slutar jag för nu med en förhoppning att sjukvården någon gång ska likvärdig över hela landet.
Tjingeling!

Inga kommentarer: