lördag 23 februari 2008

Phu

Första bruddressen färdig! Det innebar underklänning, korsett, handskar och fuskpälsboa. De pengar jag fick in ska jag ta med mig till Stoff o Stil på onsdag och handla tyg till en kavaj till mig själv. Jag är också klar med provplagget till studentskans balblåsa. Hon har varit i Österrike under sportlovet och kommer hem idag, så hon ringer väl endera dagen. Så har jag sytt mig själv ett par snygga byxor och en tröja tills vi ska åka till Götet och nu håller jag på med en vit blus till samma resa.

I går klippte jag ett mönster till en omlottklänning åt mig själv. När jag skulle nåla ihop delarna såg jag att jag hade jag klippt två högerframstycken, så tyget åkte raka vägen ner i soporna! Gud, vad jag blir less när jag göra sådana slarvfel. Tack och lov att det var till mig själv och inte tilll en kund och att tyget var rätt så billigt.

I dag eller i morgon kommer en grannfru upp med gardiner jag lovat fixa åt henne. Det är bara två raka våder, så det är förhoppningsvis snabbt gjort.

På måndag och tisdag är det uppföljningsträff på smärtrehab. Då ska man redogöra för om man gjort några framsteg under den gågna månaden. Själv tycker jag att jag varit rätt duktig att följa mitt träningsprogram. Jag har såklart inte gjort allt alla dagar men några övningar har det blivit varje dag i alla fall. Avslappningsprogrammet kan jag utantill nu och snabbavslappningen gör jag flera gånger om dagen nästan utan att tänka på det och det är nog tur det. Det är lätt att spänna sig när man sitter vid symaskinen eller står och klipper till. Då är det skönt att bara spänna höger hand och hålla andan i några sekunder, sedan andas ut och sänka axlarna. Konstigt att så lite kan göra så stor skillnad.

Just nu är jag solo för Åke har åkt till Thulin-fältet för att se om det finns några "dårar" som är där i denna blåst. Jag tror nog han är hemma snabbt igen. Visserligen skiner solen och det är +10 drygt men blåsten gör att det inte är så skönt som det ser ut inifrån. Jag skippar min promenad idag och syr i stället.

Idag har Kent och hans familj rest till Thailand och de ska vara där i tre veckor. Usch vad jag blir avundsjuk!!!! Hoppas de får det riktigt bra och att ingen tsunami eller vulkanutbrott ställer till det för dem.

Det var det. Nu hojtar samvetet om att det ligger ett tyg oklippt på köksbordet. So long.

Inga kommentarer: