måndag 6 augusti 2007

Dagen efter en toppenhelg


Nu är det måndag igen och vi har haft en underbar, trevlig helg. I lördags var vi till Öveds-kloster på cairnterrier-utställning och jag gosade med flera ljuvligt söta valpar. Fast det är farligt! De små liven är smittsamma - faktiskt värre än mässling. Solen strålade från molnfri himmel och vi satt i gräset och fikade och tittade på hundarna och pratade med en hel hög trevliga människor. Vi var faktiskt där i hela 4 timmar utan att Åke blev rastlös.

Så i går, söndag, var vädret lika fint och vi åkte för att handla tomater på Tomatens hus och då bjöd Åke på lunch där. Vi åt varsin ciabatta med skinka, potatis och cremefraiche och blev proppmätta så det blev inget kaffe med bärpaj i efterrätt. Det fick bara inte plats i magen med mer. I stället ordnade vi fika på balkongen när vi kom hem och tog varsin liten portion glass. Så småningom avslutade vi kvällen med varsin spritzer (vitt vin med Sprite Zero, citron och is) i kvällssolens strålar och sen var det Beck-film på tv.

I dag är det måndag och solen strålar fortfarande och det känns som dags för en promenad vid Citadellet och efter strandpromenaden mot Borstahusen.

1 kommentar:

almamargareta sa...

Du har verkligen kommit i gång med din blogg, trevligt! Jag ska också fortsätta.
Ni verkar hitta på trevliga saker. Oj Oj vad man blir sugen på en cairn. Betr. Ljungbyhed så är det officiellt öppet på lördagar och söndagar, men man kan ringa en vardag och höra om personal är där och då får man komma och titta, vi kan inte denna vecka men vi kanske kan satsa på måndag, onsdag eller lördag, söndag./elalma