lördag 25 augusti 2007

Lungt i stan men blåsigt ute vid havet



Här på vår balkong är det nästan vindstilla och 20 grader varmt men nere vid Barsebäckshamn var det jätteblåsigt och bara 16 grader. Det blev jacka på när vi kom fram dit. Men vi klarade oss undan regn fast det såg ut som om det hängde i luften.

Varför Barsebäckshamn? Jo, i morse läste jag en blänkare i Landskronaposten om Barsebäckshamns sillafest. Vi for dit lagom till lunch och det var mängder med folk där. Olika musikorkestrar spelade allt från halvreligiöst via marschmusik till tradjazz. Det fanns en tävling med provsmakning av 6 olika sillinläggningar där man kunde vinna en sillalunch för 20 pers. Hoppas inte vi vinner den för vilka 20 skulle vi bjuda? Vi känner väl inte ens 20 personer i Skåne ännu. Sedan åt vi lunch på varsin våffla med löjrom, creme fraiche och rödlök och till dessert delade vi på en våffla med sylt och vispgrädde. Till det var det jättegott kaffe.

Sedan körde vi tillbaka till stan och for ner till varvet och tittade på de fartyg som är under byggnad där. Det låg också en stor färja vid varvshamnen för reparation. Det är så trevligt att se att det är full fart på varvsindustrin här igen efter flera års stilltje.

Inga kommentarer: