torsdag 9 augusti 2007

Högsommarvärme

Det är verkligen varmt och skönt i dag och har så varit några dagar. Balkongen är osittbar fram tills solen gått runt takåsen men kvällarna därute blir långa och mycket njutbara. Även om man inte äter festmat och grillat varje dag direkt så smakar faktiskt pannkaka riktigt gott serverad med lingonsylt där ute.

Mina pelargoner blommar som bara den och jag är så glad att de överlevde flytten hit ned inpackade i banankartonger som de var. Sedan förvarde vi dem i källaren hopknycklade bland allt annat som bara högats in där. De fick vatten när vi kom ihåg dem, cirka en gång per månad, och när vi hämtade upp dem trodde jag de var utom all hjälp. Men icke! De står så fint på takkanten utanför balkongräcket och blommar för fullt. Åke var smart och köpte en tryck-impregnerad brädbit som han borrade hål i och knöt fast vid räcket med grova rep. På så sätt behöver vi inte oroa oss för att krukorna ska blåsa ner på gatan.

Jag talade nyss med personalen på Allégården där pappa Oskar bor. Han får morfintabletter morgon och kväll mot värken och han är rätt förvirrad. Han är tidvis inte så säker på var han är utan brukar säga att han vill flytta hem till Allégården! De ställde telefonen bredvid sängen för att han skulle kunna svara om någon av oss barn ringde men det var inte så lyckat. En dag när personalen kom in hade han dragit ner den i sängen och lyckats linda sladden runt halsen.
Nu har vi bestämt att personalen ringer upp någon av oss när de är där så får han i alla fall höra våra röster ibland.

Nu var det ett tag sedan vi hade besök och jag börjar längta efter att Mia och Tomas ska ha tid att komma ner några dagar. Men Tomas har ju bytt jobb alldeles nyss och har ingen semester så vi får väl se hur det går. På måndag, 13/8, ska vi åka till Tjörnarp till Christer och Lisas stuga. Det ser vi fram emot för det är så vackert där med sjön och friden. Ja, det ska naturligtvis bli jättetrevligt att träffa våra kompisar också. Det blir nog en dag med god mat och många skratt. Om vädret tillåter och vattnet är nog varmt ska jag bada, så det så!

Inga kommentarer: