fredag 24 augusti 2007

Jag har fått en önskan uppfylld!

I går var det ett reklamblad från ÖB i posten. Där stod att de hade väggmarkiser för 995 kr. Jag lyckades övertala Åke att fara dit och därför ligger det nu en tre meter lång markis på golvet i vardagsrummet. Den var omöjlig att få in i hissen så vi kånkade upp den för alla fyra trapporna. Det var en pärs men värt det när den väl kommer upp över balkongen någon gång till våren. Hoppas vi har någon vänlig själ som kan hjälpa oss montera den för det är för tungt för oss ensamma.

Nu är det trädgårdsfest på Sofiero men Åke vill inte och jag har ingen lust att åka utan honom. Margareta S. ringer nog i morgon bitti och hör om vi ska med men då säger jag nej tack. Om det är bra väder gör vi nog picnic och far till den bästa stranden här i L-krona. Den ligger en bit bortanför campingen i Borstahusen och kallas Lill-Ola. Alla pratar om den men jag har inte vetat var den ligger förrän i går. Om det fortsätter vara så varmt som idag (24+!) så tar jag med mig baddräkten och tar kanske ett dopp.

Nästa helg kommer Palle och Ingrid och voffsarna hit. Det ska bli jättetrevligt att ha dem här några dagar igen. Hoppas de inte har så brått utan har tid att stanna en tid. Då kan vi fara över till Helsingör för det går alldeles utmärkt att parkera husbilen vid färjan och ta el-moppen över. Hundarna kan väl också följa med tycker jag. Annars får vi kanske låte dem vara i vår lägenhet några timmar. Det borde väl också gå bra. De är ju så snälla att jag inte kan tro att det ska utgöra något problem. Annars hittar vi väl på nåt annat trevligt.

På lördag kommer Lisa och Christer hem från Spanien. Då ska vi få en rapport om hur Eriks i Övik lägenhet i Alicante är. Vi har löfte från honom att låna den när vi vill om bara de inte är där. Vi får se hur det blir till våren.

I går talade jag med pappa O. Hemtjänstpersonalen ringer upp någon av oss barn när de är hos honom så får vi prata en stund. Vi törs inte ringa då vi inte vet när de är där och han blir så nervös om det ringer när han är ensam och han kan försöka ta sig till telefonen på egen hand med resultat att han kanske ramlar igen. Han sluddrade en del men det beror på de smärtstillande tabletter han tar. Annars var han klar i huvudet och pratade bra. Han frågar hela tiden när jag kommer upp igen. "Du kommer väl snart?" Det gör mig så ont om honom men jag har varken tid eller råd att åka upp igen så nära inpå förra resan. Troligen blir det någon tågtripp i vinter och sedan blir det inte förrän det är dags för Emelies student i maj/juni. Ja, det beror förståss på om han överlever vintern men han är en seg gammal "get" så det gör han nog.

I går ringde också Sarah som var hyresgäst hos oss på Klintgatan. Hon säger att det blivit till det sämre sedan Magnus övertog huset men det beror nog på att vi var pedanter och skämde bort dem så. Det är nog vanlig hyreshusstandard nu skulle jag tro. Ja, inte längtar vi tillbaka till tiden som hyresvärdar. Vi har det så lungt och skönt nu och det är bara att ringa om man har några funderingar. En packning i kökskranen gick sönder i förra veckan och när Joakim (vår hustomte) kom för att byta den tyckte han vi behövde helt ny, modern kran och det fixade han. Så nu har vi en sån där hög sak som man får in stora grytor under utan att behöva trixa. Nu fattas bara att kyl/frys och spis brakar så vi får nya sådana också. Undrar om man sabotera på nåt sätt som inte syns?

Inga kommentarer: