söndag 5 april 2009

Söndag=allt stängt och kyrkklockklang 06.49!

Morning. Ja, det blev tidig väckning idag trots, eller kanske just för, att det är är söndag. Klockan var bara 06.49 när prästen i Marathounta kyrka startade klockorna. Och det pinglade så fint och hundarna vaknade och talade om att de ville gå ut. Så Åke gick upp (som vanligt) och släppte ut dem och sedan fick jag fika på sängen (också som vanligt). Men sen somnade vi om en stund och väcktes av klockorna nästa gång 08.28. Jag har dock inte hört något mässande ännu som jag har gjort vid tidigare besök. Vet inte om det beror på att Gunnar satt in extra fönster överallt eller om högtalaranläggningen vid kyrkan pajat.

I går var vi till modellflygfältet som vi hittade efter bara lite snurrande. Det var en patetisk syn. En vanlig äng med högt gräs, det var allt. Där satt Andreas som jag haft mailkontakt med, och åkte på en gräsklippare fram och åter för att fixa en bana. Vi talade med ett par andra killar också och de berättade att de inte tycker det är någon idé att göra mer eftersom de riskerar att bli bortkörda när som helst. De äger nämligen inte ängen utan de bara tjuvlånar den. De andra städerna på Cypern har riktiga fält med inte Pafos. Deras lilla klubb, 25 medlemmar, har skrivit flera gånger till de som bestämmer och bett att få ängen men inte ens fått svar och de har inte ekonomi att köpa den. Nu har föräldrar som har sina ungar på fotbollsstadion på andra sidan vägen börjat gnälla och säga att de är rädda att någon ska tappa kontroll över ett plan som ramlar ner på eras barn. Men det är LÅNGT emellan, flera ängar och fält, så den risken är nog liten. Nåja, inget vi kan påverka i alla fall. De som var där igår flög mest med helikoptrar och de var djupt imponerade av Åke och de bilder vi visade av hans produktion. De presenterade honom för varandra som proffsbyggare. Synd att Åke inte kan engelska för nu fick jag svara på alla frågor och det kan inte hjälpas att han blir lite utanför då.

På vägen dit såg vi skyltar som visade vägen till en vattenpark. Det kanske kan var ett ställe att åka till när Lone och Ronja är här. Det är ganska strömt vatten utanför kusten med kraftiga underströmmar så en vattenpark låter lämpligar för en liten 10-årig tjej.

Efter besöket vid Pafos Modellairplane Clubs field(!!!)åkte vi till hamnen och det är en kvalificerad turistfälla! Affärer med solhattar och flip-flops, kaféer i massor och försäljare som vill att man ska ta en tur med just deras båt ut på havet eller till Akamashalvön. Vi satte oss på ett kafé och beställde kaffe och varsin bit äppelpaj med glass för det var nästan lunchdags. Gissa vad det gick på - 17.30 euro! Dvs. c:a 180 kronor. Det var sista utefikat för oss för de närmaste veckorna.Vad som händer när vi har gäster är en annan historia. Vi ska till Secret Valley Golfklubb en dag när Sandströms är här och äta lunch och så får vi se om de tycker de vill kosta på sig en golfrunda. Det är visst dyrt det med. De skulle ta med sig golfskor och handskar uti i fall att.

Historien om våra svikande tekniska prylar har fått en fortsättning. I förrgår vägrade digitalkameran att dra undan linsskyddet och då går det inte att fotografera. Jag mailade till tillverkaren, Olympus, i Sverige och frågade om de ansåg det lönande att laga den eller att köpa ny. Svaret blev att det skulle kosta 2.175 kr. att laga! Då blir det en ny kamera i stället. Jag vill helst köpa en genast för att kunna fota här nere men vi ska kolla priserna först för jag vet på ett ungefär vad en ny kostar hemma.

Än så länge är det ett litet tunt molntäcke över solen men den börjar bryta igenom här och var så jag ska gå en trappa ner, duscha och smörja in mig med solskydd, övertala Åke att smörja in sig med solskydd och sedan ta en stund på altanen med att korsord och ett glas juice.

Ha det så gott.

Inga kommentarer: