tisdag 28 april 2009

28 april

I fredags var det Åkes födelsedag och då åkte vi ned till hamnen. Strosade på hamnpromenaden och där, på ett kafé vid kanten av havet, bjöd Sandströms oss på födelsedagslunch. Lördagen och söndagen tillbringade vi på altanen i solen och på söndagskväll grillade vi spett med en massa godis på, till avskedsmiddag för våra kära Helsingborgare.

I går morse var vi tidigt klara för avfärd mot flygplatsen och 08.20 bar det av. Eftersom det var vanlig knegadag så var trafiken bitvis livlig. Speciellt i Larnaca. Vi var glada att vi tagit god tid på oss och vid 10.30 var vi framme. Då gick Sandströms och checkade in och sedan satt vi och fikade och pratade om veckan som gått och om vad vi ska göra när vi så småningom kommit hem. Vid 12-tiden passerade de säkerhetskontrollen och Åke och jag promenerade en stund i solen utanför terminalen tills det blev dags att gå in och kolla om de nya gästerna var på ingång. Ja, mycket riktigt, de hade landat 10 min före tidtabell och det dröjde inte länge förrän vi såg deras glada nunor dyka fram i röran av ankommande.

Vi hade tänkt köra direkt ill Orphanides och handla mat men det blev så pass sent innan vi närmade oss Paphos, så vi tyckte synd om de kissnödiga hundarna och for hem först för att släppa ut dem. Vi passade på att ta en snabbfika och öppna våra presenter. Jaa, jag fick också en present fast det bara var Åke som fyllde år. Han fick en flaska Famous Grouse och jag ett set med bodylotion and bodyspray. Sedan for vi och handlade.

När det blev dags för middag gjorde vi "barnmat", köttfärssås och spagetti och sallad och sedan tog Lone och Ronja en liten promenad runt byn. Vi var alla rätt trötta efter dagens strapatser, Lone och Ronja hade åkt från Landskrona 04.15 på morgonen, så efter en kopp kaffe resp. ett glas Cola och en liten Ouzo till oss vuxna dröjde det inte länge förrän gäspningarna bevisade att det var sängarna som stod högst på programmet Och då blev det godnattkramar och sedan nattinatt.

Jag måste också berätta om den lustiga elen i denna by. Rätt vad det är så stannar allt och det blir mörkt. Det har hänt några gånger förut men i går morse var det riktigt irriterande. Jag satt här vi datorn och skulle kolla om flyget beräknades vara i tid, tvättmaskinen med Sandströms lakan var halvvägs in i programmet, Åke körde rakapparat och Margareta dammsög i deras rum och just då blev det tyst på alla fronter. Elavbrott igen. Nåja, inget att göra åt, bara kolla att allt är avslaget, rycka på axlarna och hoppas elen är tillbaka när vi kommer hem igen. Och det var den.

Nu hör jag att det rör sig i köket, så jag ska gå ner och ta påtår i sällskap med våra vänner.

Bye bye.

Inga kommentarer: