fredag 25 juli 2008

Bröllop i Munka Ljungby



Ja, så var det gjort. I går gifte sig Cina och Peter hemma på gården 3 km utanför Munka Ljungby. De måste ha en sjusärdeles tur med vädergudarna för det var strålande sol och 30 grader varmt trots att det är fruntimmersveckan. De var så fina tillsammans och Cina var mycket vacker i sin mörkröda dress (som jag sytt!).

Vigseln skulle ske kl. 13 och vi åkte hemifrån vid 11-tiden och gjorde ett första stopp på Ängelholms flygmuseum för att Åke skulle få veta vilken markering det ska vara på den J21R han bygger till museumet. Kvart över 12 började vi navigera oss mot bröllopsgården och det var ett riktigt äventyr. Började med ganska breda asfaltväger och slutade med en smal grusväg rätt ut mellan stora träd men vi kom rätt, för där stod stora partytält uppspända och en massa människor i skilda åldrar och av skilda nationaliteter (Peter är holländare) minglade runt med glas i händerna.

Efter den både allvarliga och bitvis lättsamma vigsel som hölls på både svenska och holländska,
avspisades en grillad gris med massor av tillbehör. Vid 17-tiden blev det dags för presentöppning och den flygklocka Åke gjort blev väl mottagen och beundrades av alla. De tyckte han skulle börja tillverka och sälja sådana på t.ex. Blocket. Efter presenterna var det dags för kaffe, avec och en fyra våningar hög tårta och dessutom en jättehög spettekaka. Tårtan var underbar men spettekakan var väl inte nån höjdare direkt. Den smakade som maräng ungefär, d.v.s. mest socker. Efter ytterligare en stunds sjungande och minglande tackade vi för oss och for hem. Anlände hemma omkring 20.00 trötta och nöjda.

Ja, se det var en festdag det!

Inga kommentarer: